tiffanygnaly - Design by Julie Viktoria
Design by Julie Viktoria

Oppskrift: Mangosalat med panert squash

Noe nytt jeg skal begynne med på bloggfronten er definitivt oppskrifter. Jeg elsker jo og få sunne middagsideer fra andre, men jeg vil jo at slike innlegg skal være interessante for dere også. Hadde det vært bra å begynne med ett oppskriftsinnlegg hver uke? Her har dere ihvertfall onsdagens middag :- )Du trenger:
 Spinatblader, 1/2 agurk, 1/4 rødløk, 1 mango, cherrytomater, 1/2 squash, olivenolje, brødsmuler fra 2 brødskiver, 0,5 dl soyamelk, 1 dl hvetemel, hvitløkssaltDette gjør du

- Skjær agurk, løk og squash i skiver og mango + cherrytomater i biter
- Ha brødsmulene i en stekepanne med litt olivenolje. Stek smulene til de har en gyllen farge og legg det på en liten tallerken
- Bland soyamelk, mel og hvitløkssalt i en bolle
- Dypp squashbitene i melrøren og deretter i brødsmulene. Stek skivene til de er gyllne
- Ha resten av grønnsakene i en salatbolle, ha over litt olivenolje og bland godt


Voila! En sunn, enkel og ikke minst god middag ?

(soyamelken kan selvfølgelig byttes med vanlig melk og melet med andre typer mel)
Oppskrift: Low carb pizzaDu trenger: 1 1/2 dl sesamfrø, 2 dl revet ost, 4 egg, 1 ss olivenolje, 3 ss kremfløte (kan sløyfes), 1 ts bakepulver, 1 ts salt, 3/4 ss Fiberhusk (kjøpes i helsekost butikker)

- Sett ovnen på 250 grader, men husk å ta ut stekebrettene
- Ha sesamfrøene i en blender/stavmikser og kjør det til det ser ut som mel
- Tilsett ost og sesamfrø i en bolle og bland det godt sammen
- Ha i egg, olje, kremfløte, bakepulver, salt og Fiberhusk. Bland alt godt. La røren "svelle" i 15 minutter så Fiberhusken trekker røren sammen. 
- Etter 15 minutter har du røren på ett stekebrett med bakepapir. Jevn røren utover til en sirkel eller firkant og sett brettet i ovnen til bunnen er gyllenbrun
- Ta ut brettet og ha bunnen over på en rist. Legg på fyll etter ditt ønske og sett det i ovnen på 190 grader til osten har smeltet. Jeg brukte tomatpure, løk, tomater, vegetarkjøttdeig, ost og sorte oliven

Volia! Nyt en kjempegod, mettende pizza med god samvittighet ♥
 oppskrift: knekkebrød

Er det virkelig torsdag allerede? Ukene går jo så utrolig fort og det er kun to uker til jul! Tenk at vi snart er i 2015. Åh, jeg kunne ikke gledet meg mer til nyttårsaften. Det er den absolutt beste og siste dagen i året :- )

I dag har jeg vært skikkelig husmor-material. Etter jeg laget meg en deilig frokost satt jeg i gang med å lage kjempe gode knekkebrød helt fra scratch! Dette var andre gang jeg laget dem og bestemte meg for å erstatte litt av sesamfrøene med linfrø, de er jo så rike på sunne fettstoffer! Her er oppskriften. Du trenger:
125 g mandler   60 g hasselnøtter   3 dl solsikkekjerner   2 dl sesamfrø   1 dl linfrø   2 ss Fiberhusk   5 dl vann   2 ts salt

Sett ovnen på varmluft og 160 grader. Mal mandler og hasselnøtter i en kjøkkenmaskin, og ha alle ingrediensene i en bolle. Tilsett vannet og rør godt! La røren svelle i 10 - 15 minutter, Fiberhusken får da samlet røren. Fordel røren jevnt på to stekebrett med bakepapir. Bruk en slikkepott til å dra røren utover til en firkant-lignende form. Slik blir knekkebrødene finest. Rut deretter opp med et pizzahjul, og sett brettene i ovnen. Sett det ene brettet helt øverst og det andre helt nederst i 30 - 35 minutter. Bytt plass på brettene og la knekkebrødene stå i 30 - 35 minutter til. 

(Om du ikke har varmluftsovn, setter du brettene hver for seg i 70 minutter midt i ovnen)

Ta brettene ut av ovnen og rut opp knekkebrødene igjen dersom det du rutet opp først har forsvunnet. Voila! Nå har du kjempe gode knekkebrød! ♥
Oppskrift: Peanut Butter Cups

Endelig har jeg laget min første oppskrift på sunne Peanut Butter Cups! Superduper sunne er de nok ikke ettersom de nok inneholder en del kalorier, men den har ihvertfall sunne ingredienser!

Dette trenger du til 12stk:

Jeg valgte å bruke organisk peanøttsmør ettersom det inneholder ikke sukker eller like mye salt som de andre. Om du er vegetarianer, er ikke kremfløte nødvendig for å få dette til. Salt kan sløyfes dersom du har en annen type peanøttsmør med mer salt.

1. Start med å legge sjokoladebitene i en bolle over kokende vann. Jeg brukte en rist for at dampen skal varme opp bollen. Ha også i 1 ss kokosolje. Rør om av og til for å blande oljen med sjokoladen. 
2. Mens sjokoladen smelter, blander du 3-4 toppede ss med peanøttsmør med salt (om du trenger), 4 ss kremfløte og 1 ss smeltet kokosolje. Bland dette godt sammen og smak gjerne etter om du vil ha mer salt eller fløte!
3.  Sett cupcakes formene på en rett bunn (gjerne en fjøl eller en tallerken) før du fyller de med kun 2 ss smeltet sjokolade. Sett de deretter i fryseren i 3 min for å hardne de litt.
4. Ha oppi en ts med peanøttsmør i hver cupcake form og press den forsiktig flat. Etter dette fyller du toppen med sjokolade. 2 ss holdt for min del.

Etter de fire stegene er ferdig settes formene i fryseren igjen i 15-30 minutter. Jeg syntes de smaker best når sjokoladen er "crispy" men peanøttsmøret er mykt på innsiden. Og voila! Du har deilige Peanut Butter Cups ♥Design laget av Julie Viktoria
hits