tiffanygnaly - Design by Julie Viktoria
Design by Julie Viktoria


Hairtalk: 6 tips for sterkere og lengre hår

Tiden har kommet for å dele 6 gode tips til å få lengre og sunnere hår. Og tro meg, disse fungerer! 
Jeg fullførte 7.klasse med å klippes kort på grunn av for mye retting uten beskyttelse. Jeg tok virkelig ikke vare på håret mitt, men følger du disse tipsene så garanterer jeg at du får et sunnere, lengre og sterkere hår. Spesielt om vi har samme hårtype. Tørt, krøllete, frizzy og livløst. 

Beskytt alltid håret

Enten du retter, krøller eller føner håret burde du ALLTID bruke en god beskyttelsesspray! Når håret blir utsatt for varme åpner skjellagene seg og brytes ned av temperaturen. Her kan du se mitt innlegg om den beste beskyttelsessprayen. 
Er du en hyppig bruker av rettetang eller føner, prøv å reduser bruken og invester i gode verktøy. Jeg rettet håret hver eneste dag, men jeg investerte i en GHD rettetang og nå retter jeg håret kun en gang i uken. De andre dagene holder det seg rett! 


En god hårkur skuffer aldri

Hårkur er noe jeg anbefaler til absolutt alle. En kur skal ikke bare brukes som en etterbehandling etter bleking, men som en rutine en gang i uken. Kuren tilfører 3 ganger mer næring, fuktighet og glans til håret enn shampoo og balsam! Personlig sverger jeg til Korres sin hårkur for tørt hår. Den har virkelig reddet håret mitt fra å være frizzy, dødt og tørt. Denne skal jeg skrive et innlegg om senere.
Et veldig godt tips er å ta hårkuren etter shampoo, men før balsam. Shampooen åpner skjellagene i håret, kuren tilfører masse næring og balsamen lukker skjellagene.

Ikke dusj håret for ofte

Er du en av mange som dusjer håret hver eneste dag? Reduser antall hårdusjer til max 3 ganger i uken. Det høres kanskje lite ut, men håret ditt har ikke godt av å bli utsatt for varmt vann og en slitende shampoo hver dag. Jeg dusjer håret kun 1 gang i uken og det fungerer helt fint. De to dagene hodebunnen blir fet bruker jeg bare tørrshampoo for å få en "nyvasket" effekt. 
Her har jeg skrevet et innlegg hvor jeg tester tørrshampoo.


Skyll hårtuppene i kaldt vann

Etter jeg er ferdig med å ha i shampoo, kur og balsam dusjer jeg ALLTID hårtuppene mine i kaldt vann. Dette gjør jeg for å være sikker på å lukke skjellagene i håret og i tillegg til det syntes jeg at håret blir mer glansfullt av det. Dette tipset fant jeg på YouTube for noen år siden og det fungerer faktisk!
Du kan også bruke kaldt vann på hårtuppene istedenfor balsam.

Beskytt hårtuppene når du sover

Dette tipset er helt fantastisk.
Gre håret ditt hver eneste kveld før du legger deg, tvinn hårlengdene sammen, form det som en donut på hodet og gjem tuppene inn i donuten før du setter en strikk over. Tuppene dine slipper å bli mer slitt og de får fuktighet fra hodebunnen gjennom natten. Tar du ut donuten på morgenen slipper du faktisk å style håret! Håret er mykt, ferdig gredd, mindre slitt og med fine bølger. 

Pleie, pleie, pleie

Jeg har en utrolig tørr, men sterk hårtype. Ettersom jeg har mye krøller blir det for mye tekstur til at hårtuppene mine mottar naturlig fuktighet fra hodebunnen. Derfor er det ekstremt viktig at jeg tilfører håret fuktighet på andre måter.
Jeg elsker og sverger til Bjørn Axens Arganoil og Toni&Guys Leav in Conditioner. De er helt fantastiske og gir beskyttelse, fuktighet og masse glans. Disse skal jeg også lage et innlegg om. 

Hva er dine beste hårttips? ♥
Her kan du forresten se hvordan du får slike bølger uten å bruke varme!

hits